Култура хлеба иште празник хлеба

Домаћини

 Домаћини гостима су били наставници и ученици школе, који су их угостили не само у школи, него и у својим домовима. Да се сви сместе бринула се учитељица Добрила Борковић. На смештају деце гостију захваљујемо се следећим ученицима и њиховим породицама: Предрагу Карасу I 4, Николини Бацељ III 2, Александру Гутићу II 1, Вељку Узуру III 2, Јовани Бјекић III 2, Ивани Иванковић III 3, Исидори и Недељку Дувњаку   IV 2, Дејану Стојчевићу I 3, Тамари Црњански II 4, Стефану Зељковићу I 4, Милици Радусин II 2, Теодори Челић I 4, Милици Милашинов V 3, Катарини Шобот IV 3, Маријани и Марини Васић V 4, Ивани Томић IV 2, Бјанки Петковић IV 1, Милици Мајкић VII 2, Сари Поњевић III 3, Марији Шкрбић I 2, Јовани Тодоровић IV 3, Катарини Вјештици  IV 3, Невени Малић IV 3, Нини Комад IV 2, Бојану Мијатовићу IV 1, Јелени Милошевић III 3,  Босиљки Бенић  IV 2,  Бојани Михајловић II 4.
Захваљујемо се и запосленима и суграђанима који су сместили одрасле: дирекотрици школе Вери Агић, Драгани Менчик, Славици Јурић, Бранки Радовановић, Оливери Чичић, Нади Несторовић, Зори Драшко, Марији Радовановић.

Осталима, који су тог викенда имали преча посла, желимо да следеће године надокнаде пропуст, с поруком: ГЛЕДАЈ БРАТА СВОГА КАО САМОГ БОГА

Прикажи цео албум

Гости

Наши викенд-гости били су деца и одрасли, њихови наставници и возачи.
Станчићи (Доња трепча крај Чачка): учитељица Катарина Јевтић, вероучитељка Данијела Поповић, деца БошкоЂуровић, Ана Гојковић, немања Курћубић, Милена Петровић, Огњен Петровић, теодора Поповић, Ивана Стојић, Кристина Петровић, Небојша Петровић, Марта Ракетић.
Орешковица (крај Петровца на Млави): учитељица Славица Гомилановић, мама Звездана Марковић, ученици другаци Анастасија Марковић, Александар Михајловић, Тијана Илић, Душан Милановић, Јасмина Здравковић, Милош Обрадовић, Сунчица Јанковић.
Чачак: наставница Марија Јовичић и њени седмаци и осмаци: Тодора Драговић, Милица Јањић, Катарина Дробњак, Невена Рајовић, Катарина Крстић, Јелена Стојиљковић, весна грујичић, Маја Стевановић, Милица Стеванчевић, Душан Војиновић.
Лука (Бор):  учитељи Зорица Стојановски, Снежана Ђошевска и трећаци: Радиша Миленковић, Сашка Голубовић, Марија Гојковић, Милица Ђокић, Јана Ђорђевић, Милијана Марковић, Анђела Милошевић, Александар Атанасов, Владимир николић, Даница Иванов.
Много нам је жао што су гости из Руског Крстура били само у суботу, деца из Краљева била спречена да дођу, а Београђани нису успели да се организују – било би им лепше него у хотелу, што су они очекивали. А комшије из Новог Сада и Сремске Каменице били су само у суботу, али су зато дошли у великом броју и обогатили и увеличали наш фестивал.

 

 

Захвалница школи и наставницима на учешћу

Све школе из којих су наставници ментори и ученици учествовали на конкурсу добиле су Захвалницу за добротворство и част школи школе домаћина и организатора. Наставници-ментори добили су посебну захвалницу на њихово име

Захвалница ученицима на учешћу

Ученици који су са свијим наставницима дошли на фестивал добили су посебну фестивалску захвалницу На унутрашњој страни захвалнице ученицима нашла се песма Александра Атанасова из Бора Дајте деци хлеба.

Брег се са брегом састаје, а камоли човек са човеком

На растанак са гостима дошли су домаћини породично или појединачно. Тешко се било растати од нових пријатеља, па је било и суза, и дуго, дуго махање за комбијима који су нам довезли и одвезли драге госте из различитих делова наше земље.

Прикажи цео албум

Осим размењених адреса и телефона домаћинима је остало пуно срце због нових пријатељстава. Послушајте како су своја домаћинска искуства пренели неки ученици школе домаћина:

 
 A шта кажу гости – деца из Орешковице, чујте покретањем доњег линка:
 

У коментарима испод ставке, гости – наставници и ученици, могу унети своје утиске, или нам их послати на имејл адресу: (festivalhleba.zadecu@hotmail.com 

Коментари на: "Дружење гостију и домаћина" (3)

  1. ДСЈК рече:

    На гостопримству хвала вам свима, посебно нашим домаћинима! Најлепше је било у Музеју хлеба и тако увек да буде треба! Наш труд био је крунисан доласком код вас, сви обреди са хлебом и веровања која су нам испричале старе баке, трасирали су нам пут до искрених пријатеља, срдачности, среће, задовољства, спокоја, а управо су то врлине које су уз љубав скривене у Духовном значењу Хлеба. Мирис Хлеба који се ширио тог дана по вашој школи зацелио је све наше старе боли. А срдачност тако добрих људи и вуку би променила ћуди. Бројимо дане до следећег Фестивала, до следећег храњења лабудова и следеће шетње паланачким улицама!

  2. ДСЈК рече:

    У лично име, име колектива ОШ „Свети Сава“ – Чачак, ученика који су били ваши гости, као и њихових родитеља шаљем вам нај, нај, најискреније поздраве!

  3. Milica рече:

    Ја сам угостила једну ученицу из Чачка и свиђа ми се тај начин смештања ученика јер можеш да стекнеш неког новог пријатеља. Било је јако лепо и ако следеће године буде тако, можда ћу угостити више од једног другара!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: